Bli medlem

Finansstrategi og risikostyring for kommuner og fylkeskommuner

- Digitalt kurs
18.
april 2024

Kommuneloven med forskrift fastsetter rammene for hvordan kommunene skal forvalte sin gjeld og likviditet. Det har nå gått 20 år siden departementet så et behov for innføre regler for finansforvaltning i kommunal sektor. Utviklingen i regelverket siden den gang har vært drevet av «finansskandaler» som blant annet Terra-saken. Kommunenes gjeld har økt betydelig de siste årene og markert høyere enn inntektsveksten. Dette gjør kommunene langt mer sårbare for svingninger i rentenivået og andre aktivapriser.

Alle kommuner har i dag et finansreglement, men hvor bevisst forhold har man til det som står i sitt eget reglementet? På kurset vil deltakerne få en rekke tips og innspill til hvordan man kan laget et robust finansreglement for egen kommune. Man vil få en sjekk på om finansreglementet tilfredsstiller lovens minimumskrav og er tilpasset kommunens økonomiske situasjon.

Tema

 • Kommunal finansforvaltning gjennom 70 år
 • Formelle rammer og krav
 • Vesentlig finansiell risiko
 • Finansiell risikostyring
 • Strategi for forvaltning av aktiva og passiva

Foreleser:

Jostein Aksdal er leder for gjeldsforvaltning i Bergen Capital Management AS. Han har tidligere vært leder for finans og analyse i Haugesund kommune og kundeansvarlig i Kommunalbanken. Han har lang erfaring fra finans og offentlig sektor, og har også en stilling som høgskolelektor i bedriftsøkonomiske fag ved Høgskolen på Vestlandet.

Påmelding

 • Ny kunde?

  Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor. Det vil automatisk bli opprettet en brukerkonto og du vil få tilsendt brukernavn og passord til oppgitt e-postadresse. Du bruker tilsendte brukernavn og passord for å hente ut kursbevis etter arrangementet og til påmelding på senere arrangement.

 • Har du gått på kurs hos oss etter 1. januar 2013?

  Da er det allerede laget en profil på deg. Logg deg inn for en enklere påmelding. Du må bruke samme e-postadresse som du har brukt ved tidligere påmeldinger. Dersom du ikke husker passord kan du benytte glemt passord-funksjonen. Ta kontakt hvis du har problemer.

 • Ny e-postadresse?

  Hvis du har brukerprofil hos oss fra tidligere, men fått ny e-postadresse, er det fint om du sender oss en e-post, så skal vi bytte adressen for deg. Da beholder du kursbevisene fra tidligere kurs.

Kurstid

Dato:
18. april 2024
Tid:
kl. 09.00 - 14.00

Det digitale møterommet åpner 15 minutter før forelesningen. Vi anbefaler å beregne god tid til oppkobling.

Kurspris

Medlemmer kr. 2 500-
Ikke-medlemmer kr. 2 700,-

Pris gjelder per person. Ved digtiale kurs må alle som følger forelesningen være påmeldt via vårt påmeldingsskjema.

Pris gjelder per person. Ved digitale kurs må alle som følger forelesningen være påmeldt via vårt påmeldingsskjema.

Påmeldingfrist

21. mars 2024

NB: Så lenge du finner et påmeldingsskjema under, er det ledige plasser og åpent for påmelding.

Etterutdanning

Andre aktuelle arrangement: